lightstick.se


Fråga kring PRP injektion

Posted in Uncategorized by on the 21/02/2015

Erbjuder ni kortison injektioner? Jag undrar vad det skulle kosta att behandla alopecia areata med kortisonsprutor?

Jag har det i skägget och har f.n. endast 2st små fläckar (dryga 1cm i diameter) men tidigare så har jag haft fläckar flera fläckar som växte ihop till ett större kalt område på hakan/halsen (ca 8*8 cm) vilket såg väldigt skabbigt ut då jag har ganska grov skäggväxt.

Jag fick då en behandling via landstinget med kortisonsprutor (totalt 6 tillfällen) som funkade mycket bra, gissar att det inte behövs lika mycket denna gång. Dock när jag kontaktade dom i samma ärende igen så sa dom att landstinget inte längre står för dessa behandlingar och att jag måste vända mig till en privat klinik. Hoppas ni kan ge en ungefärlig uppskattning utifrån dessa detaljer, vill inte springa runt på konsultationer om det visar sig att behandlingen sedan är svindyr.

Svar: Vi erbjuder inte kortisonsprutor utan injektioner med PRP (tillväxtfaktorer från din egen kropp). Detta injicerar vi med bra resultat, ca 70 procents återväxt vid fyra injektioner. Vill betona att denna form av injektioner precis som cortison inte botar sjukdomen utan lindrar den genom att skapa återväxt av hår i det utsatta området. Antalet injektioner är inte så beroende av storleken utan hur immunförsvaret svarar på injektionen.

 

Comments are closed.